Isla del Sol and the beach at Copacabana!

jun 03

Isla del Sol and the beach at Copacabana!

Aankomst in Copacabana

Op (slechts) 3 uur rijden, plus een klein boottochtje, van La Paz ligt Copacabana. Een kleine badplaats aan het titicacameer. eenmaal aangekomen op het plein (wat ook dienst doet als busterminal), stond er al een hosteleigenaar op ons te wachten om ons naar zijn hostel te brengen. Zijn hostel was op de hoek van het plein dus we zijn maar meegelopen om het te bekijken. Na een vluchtige rondblik en ruiktest maar snel besloten om naar een ander hostel op zoek te gaan….
Na een hostel te hebben gevonden wat 10,100, nee 1000 keer beter was hebben we snel ingechecked en zijn we het stadje gaan verkennen, iets wat je binnen een uur kunt doen.

Dag 1

De volgende dag hebben we de Cerro Calvario beklommen waar the 14 stations of the cross (hoe noem je dat in Nederlands??) zijn gebouwd. De rest van de dag hebben we vooral gerelaxed en op het terras gehangen.

Dag 2

Vandaag zijn we naar Isla del Sol gegaan, op een kleine 1,5 uur van Copacabana, om een dagje te hiken (iets wat op 3800 meter hoogte nogal wat van je eist….). Volgens de Inca´s is op Isla del Sol de zonnegoed geboren. Het kleine eiland is bezaaid met Inca ruines, die je voor 30 Bolivianos (3 euro) allemaal kunt bekijken. Na 3 uur hiken, wat zeker geen pretje is maar wel heel erg mooi, waren we nog net op tijd om de laatste boot terug te pakken.´s Avonds was het dus wel tijd voor een welverdiend pilsje!!

Dag 3

Op alweer onze laatste dag in Copacabana (en de laatste in Bolivia), hebben Carole (een Zwitsers meisje waar we mee reizen) en ik (Coen) een hike van 17 km gelopen. Ja je leest het goed 17 Km!!! Van Copacabana naar Yamapupata. onderweg hebben we Floating Islands gezien (hierover meer in een volgende post), kleine dorpjes, een Lourdes grot, we hebben een pre-Colombian trail gelopen (die echt killing was b.t.w.) en na een welverdiende pauze van 15 min. (Carole laat er geen gras over groeien….pfff) hebben we onze weg naar Yamapupata weer vervolgd. Enige tijd later kwamen we de meest aardige en grappige Boliviaan tegen die ik heb mogen leren kennen, Hilario (¡serieus!). Die ons aanbood een kleine excursie te doen naar een tegenovergelegen schiereiland voor een door ons bepaalde prijs. Dat sla je natuurlijk niet af! Na een boottripje van 5 minuten aangekomen op het schiereiland en het (alweer) beklimmen van een heuvel kregen we een fantastisch uitzicht over het Titicacameer voorgeschoteld. Hier leerde Hilario ons hoe een Onda (azteekse katapult) te gebruiken. Daarnaast heeft hij ons een aantal plekken laten zien die de Azteken gebruikten om zich te verstoppen voor de Spanjaarden. Na een klein uur waren weer terug op weg naar onze eindbestemming Yamapupata. Na een kleine 4 uur hiken kwamen we dan eindelijk aan en hebben we heerlijk de boot terug naar Copacabana genomen.

Groeten van Niels en Coen!

5 reacties

 1. avatar
  Leontien /

  Hee!
  (te) Lang geleden op jullie site gekeken maar zwaar onder de indruk van die geweldige foto’s/verhalen.
  1 ding mis ik nog wel: een foto met regenachtig weer, dat hebben WIJ dan wel weer ;-)

  Groetjes Leontien

 2. avatar
  Jos (en Leontien) /

  Druk, druk, druk (vooral Jos natuurlijk)…maar ons aankomende vakantiegevoel bracht ons (nogmaals)op jullie site. De foto’s zijn ontzettend mooi! Wij zien dat jullie op en top genieten!!!

  Groeten,
  Je allerliefste, leukste, beste, aardigste, knapste, intelligentste (en eentje vind er zich ook het allermooiste), ex-collega’s

 3. avatar
  Erna /

  Hey Niels, ik ben stikjaloers als ik die foto’s en verslagen allemaal zozie :-) Geniet volop zou ik zeggen! Maareh, je bent vandaag ook nog jarig, drink er maar een paar van me waar je ook bent op dit moment???? Groetjes Erna en ook namens de redactie van de tamtam

Laat uw bericht achter