Let’s go surfing

apr 07

Let’s go surfing

In Valparaiso hoorden we dat er zo’n 2 uur ten noorden van Valparaiso veel gesurft wordt en het een perfecte plek is om het te leren. Omdat we allebei graag willen leren surfen besloten we naar Quintero te reizen waar een mooi hostel zou zitten aan het strand genaamd Ritoque.

Een directe verbinding naar onze bestemming bleek onmogelijk. Na een reis met een minibusje, een aantal keren de weg te moeten vragen en vervolgens een taxi kwamen we uiteindelijk op de plaats van bestemming!

Het hostel lag direct aan het strand en we hadden uitzicht op zee. Geen enkele review over het hostel was gelogen, het was een paradijselijke plek! We werden warm ontvangen en kregen een kamer in een huisje vlakbij het strand! Het voelde erg huiselijk allemaal en besloten gelijk maar om 4 nachten te blijven! Het was een klein hostel voor maximaal 15 mensen hierdoor leerden we iedereen snel kennen. We hadden al snel een leuke groep waarmee gezellig konden rondhangen! Iedereen bleek met het Raices Ritoque virus besmet te zijn waardoor iedereen langer bleef dan gepland. Sommigen waren er al 1,5 week!

Coen had bedbugs opgelopen in Valparaiso wat echt enorm jeukte (en nog steeds jeukt). Mij hebben ze gelukkig niet te pakken gekregen. Uit voorzorg moesten we al onze kleren wassen en drogen en onze tassen etc. ontsmetten met insecten bestrijdingsmiddelen! Omdat we zonder kleren zaten kregen we wat kleding te leen. We liepen vervolgens drie dagen voor joker..!

Het hostel draait om surfing! Er verblijven veel surfers en de vriend van de eigenaresse is Morris Christian Tapia, een professioneel surfer. Hij was een aantal jaren geleden de nr. 1 van Chili! We hebben bij aankomst maar gelijk onze eerste surfles voor de volgende dag geboekt!

In de ochtend werden we verwacht op het strand voor ons hostel. Op het strand kregen we eerst wat instructies waarna we het water in werden gestuurd. De golven waren groot en krachtig. Het opstaan was lastig en kostte veel kracht. Onze surfles bestond dan ook voornamelijk uit peddelen en wipe outs! ‘s avonds werd onze inspanning beloond met een geweldige asado (BBQ) en Chileense wijn!

De volgende dag besloot ik weer te gaan surfen (Coen besloot in het hostel te blijven chillen). Dit keer kreeg ik (privé)les) van Morris. We gingen in een VolksWagen T2 busje (het bekende hippiebusje) met reggae muziek op de achtergrond naar Con Con, een kustplaatsje zo’n 30 minuten rijden van Quintero. Daar kreeg ik op het strand opnieuw de basics uitgelegd. Deze bleken echter anders te zijn dan we de eerste dag hadden geleerd. Eenmaal in het water lukte het me al snel om golven te pakken en op te staan. Ik had het te pakken en wilde meer surfen en boekte daarom gelijk maar een les voor de volgende dag. Op de weg terug kwamen we zonder benzine langs de kant van de weg te staan. We moesten hitchhiken naar een tankstation met een jerrycan. Anderhalf uur later reed het busje weer!

De volgende dag gingen we weer naar Con Con. Nu ging er ook een andere jongen mee voor z’n eerste les. Ik kreeg een kleiner board waarmee je een stuk sneller en wendbaarder bent. De golven waren groter en krachtiger dan de dag daarvoor: so much more fun!! Na 2 uur zat de les er helaas weer op!

Onze volgende (surf)bestemming is in Iquique in het noorden van Chili. Ook Coen zal dan weer op een surfboard klimmen! Het schijnt dé plek in Chili te zijn om te surfen!

Onze eerstvolgende bestemming is San Pedro de Atacama. Een bustrip van 24 uur naar de droogste plek op aarde! Interessant dus!

We houden jullie op de hoogte!

8 reacties

 1. avatar
  Tjeerd Hans /

  The good life, mannen! Tikje jaloers hier :)

 2. avatar
  Raymond /

  Moeten jullie het scheerapparaat ook ontsmetten ofzo?? Nog ff en dan vinden we jullie niet terug daar in de jungle…

 3. avatar
  Hetty /

  Heey Niels & Coen.

  Het klinkt alsof jullie het goed naar jullie zin hebben. Nu is surfen ook niet heel vervelend om te doen … Klinkt als goed vermaak.
  Wel balen van die beesten… Hoop dat de jeuk snel over is en er niet meer al te veel insecten op jullie pad komen.

  We drinken een paar wijntjes op jullie!

  Groetjes Hetty

 4. avatar

  Zijn er ook nog dingen die niet zo leuk zijn, boys ?(afgezien van die muggenbultjes). Ik begin bij het lezen van deze berichten steeds groener en geler te worden……

 5. avatar
  Roel Hoogeveen /

  Knap hoor Niels en heel gaaf!! :)

 6. avatar

  Hé baardapen Niels en Coen!

  Wat een verschrikkelijk saaie reis zeg ;-). Totaal niet jaloers, al helemaal niet op die blauwe luchten met zon… *kuch*

  En wij moeten het dit jaar waarschijnlijk doen met Kijkduin aan zee. Ha!

  Nog heel veel surf, bbq en bedbug plezier in elk geval!

 7. avatar
  Mary,Ingrid /

  Hee Coen. Zet hem op met surfen!!Echt niet jaloers hoor!!Hopelijk geen jeuk meer.

Laat uw bericht achter