Valparaiso…. en bedbugs

apr 07

Valparaiso…. en bedbugs

Na Santiago zijn we naar Valparaiso gegaan, een stad aan de kust op 2 uur rijden van Santiago. De gehele stad is tegen de bergen op gebouwd en staat op de Unesco wereld erfgoed lijst. Na ingecheckt te hebben zijn we op zoek gegaan naar een zwembroek (wat gek genoeg buiten het zomerseizoen praktisch onvindbaar is). Na 2 uur zoeken hebben we de hoop om nog een zwembroek te vinden maar opgegeven en zijn we teruggegaan naar het hostel voor een welverdiende siĆ«sta. ‘s Avonds hebben we gerelaxt in het hostel. De andere gasten een beetje leren kennen en veel Spaans gepraat!

De volgende dag kwam Marine voor een dagje langs en zijn we weer de stad ingegaan om een zwembroek te vinden (zoek en gij zult vinden), want na lang zoeken ook eindelijk gelukt is :).
Na een heerlijke lunch bestaande uit empanadas en gebak hebben we Valparaiso ondekt. De vele kleine straatjes met in alle kleuren van de regenboog geverfde huisjes en prachtige grafitti’s zijn prachtig om door te lopen! Ook hebben we een paar liftjes (ascencors) genomen, deze verbinden de hoger gelegen delen van de stad met het centrum aan het strand.

Gedurende de dag kreeg ik (Coen) steeds meer jeuk en bultjes…. Bedbugs opgelopen… En ik kan je zeggen, das niet fijn! Nu ik dit aan het schrijven ben zijn we 5 dagen verder en jeukt het nog steeds vreselijk!!!

Laat uw bericht achter