Steen, ijs, kou en een beetje sneeuw

mrt 05

Steen, ijs, kou en een beetje sneeuw

Slechts een week geleden (voor ons gevoel alweer een hele tijd geleden) reisden we van Puerto Madryn naar El Calefate. Een stadje tegen de grens van Chili, gelegen aan de voet van de Andes. Het was een flinke rit; van hostel tot hostel zo’n 30 uur! Het hostel waar we verbleven was vergeleken met de hostels waar we tot dan toe verbleven erg luxe. Flatscreen tv’s, een pooltafel en andere dingen die je eigenlijk niet mist..

El Calefate is helemaal gericht op het Parque National de los Glaciers. De beroemdste gletsjer daar is de Perito Moreno, een enorme gletsjer (cijfers: 460 km lang, 40 km breed en beweegt 2 meter per dag). Die hebben we de volgende dag gelijk maar ff bezocht. Met een boot zijn we tot dichtbij de gletsjer gevaren.. Op die boot werden we wederom overvallen door een regenbui, het houdt maar niet op met ons geluk wat het weer betreft! :s Maar om zo dichtbij de gletsjer te kunnen komen was erg indrukwekkend! Je hoort dat ding kraken alsof het elk moment uit elkaar kan vallen! Af en toe valt er een stuk in het water wat gepaard gaat met een hoop kabaal. Een erg mooi gezicht!

Omdat er buiten het bezichtigen van de gletsjer niet heel veel te doen is (wat betaalbaar is). Besloten we na twee dagen verder te reizen naar El Chaltén. In El Calefate hebben we Livia, een Braziliaans meisje, ontmoet die ook naar Chaltén ging en besloten toen om samen verder te reizen.

In El Chaltén wat afgelegen tussen de bergen ligt vonden we een klein hostel (een omgebouwde woning). De eigenaar waar we zeg maar bij in huis verbleven was erg vriendelijk en behulpzaam. Prima gok dus en supercheap ook nog! :)

El Chaltén wordt ook wel capital nacional del trekking genoemd dus besloten we om te gaan hiken. Alledrie hadden we 0 ervaring met hiken dus maar besloten gelijk de moeilijkste en zwaarste route te lopen. Livia moest het helaas vroegtijdig opgeven maar Coen en ik hebben het uiteindelijk gered tot het hoogste punt (ter voet) van Cerro de Fitz Roy aan het meer de los tres! Een prachtig uitzicht! Foto’s volgen! Uiteindelijk terug bij het hostel aangekomen hadden we zo’n 25 km in de benen! De volgende dag hebben we nog een route gelopen, het begin viel erg tegen maar uiteindelijk hebben het gehaald tot Cerro de Torre! 50 km in 2 dagen, voor 2 gringo’s niet slecht toch?!

Verder vermaken we ons uitstekend met rondhangen en Argentijns bier. Er wordt btw ontzettend vaak gevraagd of we broers zijn.. ?! Dus we gaan vanaf nu als de Coen brothers door het leven! ;)

We hebben verder ook al een beetje Portugees geleerd om ons straks te kunnen redden in Brazilië!

Oi, tudo bem?
Eu sou um gringo fanfarrão

En voor Coen:
Etou perdido no brasil. Me leva para casa?

Google translate het maar!!

Morgen reizen we naar El Bolson, een hippiestadje zo’n 26 uur hier vandaan. We reizen semi-cama (goedkoopste stoelen). Ideaal dus! ;)

Saludos Coen y Niels

12 reacties

 1. avatar
  Leontien /

  Ha Niels,

  Jullie verhaal lezend op deze rustige (saaie?) zaterdagochtend maakt me bijna jaloers op jullie avontuurlijke belevenissen! De foto’s zijn geweldig!!! Coenbrothers haha…jullie lijken idd wel wat op elkaar..Ben benieuwd hoe het in het hippiestadje zal zijn…!?!?!

  Groetjes!

 2. avatar
  Jorn /

  Niels Hee e Coen,
  Belas fotos estão no Flickr!
  Estas geleiras parecem muito impressionante!

 3. avatar
  Peter en Judith /

  Hoi Niels en Coen !

  Wat een geweldig landschap. Van de overtreffende trap…
  Wij wensen jullie wederom veel plezier en een fijne tijd.

  Groetjes,
  Judith en Peter.

 4. avatar
  Ingrid /

  Hee mannen.
  Super mooie foto’s We zijn best wel jaloers op jullie!!!Mary en Ingrid.

 5. avatar
  pa en ma /

  hallo coen brothers. wat een mooi verhaal en wat een prachtige foto’s om jaloers op te worden maar dat dachten jullie zeker al wel.We wensen jullie weer een goede reis naar jullie volgende bestemming en we kijken al weer uit naar jullie volgende vehaal en foto’s. gr. en veel liefs

 6. avatar
  Ingrid /

  Hee gringo’s nie slecht hoor! echt niet gedacht hoor!!! Ga zo door. Mary en ingrid.

 7. avatar
  Roel Hoogeveen /

  he jongens! zet eens wat meer foto’s van die livia erop! que foi o primeiro?

 8. avatar
  Angela Kr /

  Hallo Niels en Coen,

  In een korte periode al heel veel beleefd zeg! Leuk man, om te lezen en je te verbeelden dat je er zelf bent haha. Ik heb nu carnaval vakantie, jammer dat jullie nog niet in Brazilïe zijn, om dit te vieren!
  Allaaf, groetjes, Angela

 9. avatar
  Bas /

  Hallo Niels en Coen,

  Mooie verhalen over jullie avonturen. Leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Vooral die pinguins zijn gaaf. Zo te zien en lezen vermaken jullie je prima daar. Nog veel plezier.

  Gr. Bas

 10. avatar
  Joris /

  Yo Coen brothers, wanner komt het vervolg op de big lebowski? Verder alles dus goed daaro? Klinkt allemaal erg goed iig. Hier is nog steeds ook alles prima. Lekker weer, ook van hostel naar hostel. Afgelopen weekend carnaval gevierd hiero. Ook ganz toll! Kunnen die Brazilianen nog wat van leren prob. Carnaval in Breda, onbetaalbaar. Voor de rest meesterkaart.

  Heanig an guys!
  Joris

 11. avatar
  Oswin /

  ha die Niels en Coen,

  Wat een mooie foto’s en wat een omgeving, hier wordt toch iedereen jaloers op! Heren geniet van dit geweldige avontuur met volle teugen!
  Ik volg jullie bevindingen en het mooie verslag met plezier.

  gr Oswin

 12. avatar
  William /

  Hey Coen.

  Gaaf man al die verhalen!
  Ik heb vroeger ook veel gereist en mis het enorm moet ik zeggen.
  Tja dat krijg je als je een huis koopt.
  Het enige backpacken dat ik tegenwoordig nog doe is Zondags ‘s morgens (in de voetbalweide bij Ajax Breedenbroek.)
  Oke, geniet met zijn 2jen, ik maak me op voor de late dienst (want er zijn ook mensen die wel moeten werken haha)
  Groeten,
  William

Laat uw bericht achter